PILATES IN BOOTYLATES

O PILATES IN BOOTYLATES

Vadbo, včasih znano pod imenom kontrologija, je konec 20. stoletja izumil Joseph Pilates.

Gre za kombinacijo krepitve mišic celega telesa, usklajevanja giba z dihanjem, vaj za gibljivost ter ravnotežje. Poseben poudarek pri tovrstni vadbi je krepitev mišic trupa (trebušnih, hrbtnih, zadnjičnih mišic ter globokih stabilizatorjev), izboljša pa se tudi drža in gibljivost hrbtenice, kar pripomore k izboljšanju kvalitete življenja in odpravi napačnih gibalnih vzorcev.

Pri nas imamo ogromno različnih stilov pilatesa – od modernih izpeljank z rekviziti ali brez njih, kot tudi tradicionalnega pilatesa, kot jih je učil Joseph Pilates in nato njegovi učenci. Uporabljamo različne rekvizite, kot so obroč, trak, žogica in uteži, vsi rekviziti pa so na voljo pri nas.

Bootylates je bolj dinamična in moderna izpeljanka pilatesa, kjer se uporabljajo trakovi, poudarek pa je na krepitvi zadnjice in trebušnih mišic.

KAKO ZAČETI?
Pilates je vadba, ki je primerna tako za začetnike, kot za profesionalne športnike. Skupine so mešane, po potrebi pa se vaje prilagodijo. Za začetek potrebujete le športno opremo, brisačo in plastensko z vodo, vse ostalo pa vam bo na voljo v našem centru. Pri bootylatesu potrebujete še čiste športne copate. Svetujemo vam, da se pred prvim obiskom posameznega treninga spoznate z inštruktorjem, ki vam bo predstavil trening in opcije, primerne za začetnike.

Prednosti pilatesa

Lepša drža in bolj zdrava hrbtenica

Večja splošna kontrola in zavedanje telesa

Izboljšana gibljivost sklepov

Boljši gibalni vzorci

Lepo oblikovano in tonirano telo

Boljše ravnotežje

Boljše splošno počutje

Izboljšana povezava med telesom, umom in duhom