GRIT Athletic

O GRIT Athletic

Les Mills GRIT Athletic je najnovejši trening v skupini Les Mills-ovih visoko intenzivnih intervalnih treningov.

Je 30-minutni visoko intenzivni intervalni trening, ki bazira na razvoju atletske kondicije in zajema vse komponente kondicijskega treninga – moč, hitrost, vzdržljivost, agilnost in koordinacijo. Poleg večjega nabora vaj, ki so pogojene z generalnim fokusom treninga, je Les Mills GRIT Athletic sestavljen iz drugačnih intervalov kot preostali GRIT formati, kar pomeni več možnosti razvoja bazičnih motoričnih sosobnosti in dvig atletskega performansa na višji nivo.

Trening, ki bo vaše sposobnosti dvignil na najvišji nivo bo iz vas ustvaril ultimativnega športnika – navznotraj in navzven. Naj vas 30-minutni format ne zavede. Trening v malih skupinah oz. tim trening pod nadzorom in motivacijo trenerja ter pomočjo ostalih članov tima, premika meje vaše zmogljivosti. Postali boste super fit – super hitro.

KAKO ZAČETI?
Za vsak Les Mills program obstajajo opcije različnih intenzivnosti, težje in lažje, s katerimi lahko vsak trening prilagodite svoji trenutni fizični pripravljenosti. Za začetek torej potrebujete le športno opremo, brisačo in plastensko z vodo, vse ostalo pa vam bo na voljo v našem centru. Svetujemo pa vam, da se pred prvim obiskom posameznega treninga spoznate z inštruktorjem, ki vam bo predstavil trening in opcije, primerne za začetnike.

Prednosti vadbe Grit Athletic

Izboljšanje vseh glavnih motoričnih sporobnosti – moči, hitrosti, vzdržljivosti, okretnosti

Tonizirano in oblikovano atletsko telo

Dvig anaerobnega praga

Aktivacija mišičnih vlaken tipa 2

Pospešena izguba maščobe

Pospešeno kurjenje kalorij po treningu (EPOC Effect)

Kvalitetnejše izločanje hormonov, potrebnih za napredek v športu (rastni hormon, inzulin)

Izboljšana inzulinska občutljivost

Izboljšana splošna športna učinkovitost